Saturday, December 25, 2010

#63 ^beginning^





selamat pagi cikgu! versi upin ipin.
ok gades. tak lawak. bosan lagi ada. baiklah! terus kepada tujuan utama.
nak habaq mai kat cek2 sekalian, blog gadesgigibesi ni dah bukak cawangan.
akibat pesat membangun blog ni tu yg bukak yang baru plak tuu!
cis. padahal stalker jumpe blog nie, baca sikit pas tu terus bunuh diri.
tak dapat terima kenyataan kerana baca blog orang psycho, syok sendiri!
hang nampak tak gades oi. dh berapa org terbunh akibat blog hang?
ye, saya mintak ampun & maaf dunia akhirat ye..

baiklah, saya tak sanggup nk buat orang bunuh diri akibat membaca lagi.
tapi fakta saya tak lari tajuk, "orang yang bijak kerana rajin membaca".
baca lah, lihat lah, wajah ku yang cantikkkk...
hekkk hang! jangan buat perangai lagi miezah.
ok. tak buat lagi. ni hah, tgk la gambar blog baru.
sanggup g photoshoot kat Lake Garden Taiping semata2 nak buh gambar blog.
Theme: buble.
asal tetibe gedik2 nak buble2 nie hah? karena kapan setiap hari akan tekak mahu makan Cool Blog. macam edon dh bahasa jiwa bangsa hang nie gades oi. mungkin sbb pembancuh air kat counter Cool Blog di kL sume endon. kat Taiping je melayu. tu pn tak tahu la asli ke tak. nnt nk ajak kastam n imigresen g serbu kt Tesco.
"bak pasport nya!!"


nie la rupa counter nya.


nyumm. buble dia sedaaappp weyyhhh!
nikmatilah sekarang di cawangan terdekat ye. kalo kat KL nun, selalu g Mine's je.


Tengok, saya masih menggilakan orang sampai rasa nk bunuh diri lagi.
hang rasa nak bunuh diri? sabar ye. jap je lagi. baca ending dulu taw.


http://www.gadesjournal.blogspot.com
tak pun click SINI jika anda mahu bunuh diri sendiri lagi dengan membaca blog saya.
hang hantu eh? nak bunuh diri lg? mcm kucing yg ada 9 nyawa. patut la hang stalker diam2 kan?
btw, terima kasih sayang lah buat stalker dan pembaca!




Saturday, December 18, 2010

#62 ^internet punye pasal^


salam sayang ingatan buatan buat stalker2.
heh! macam la ada stalker yang ramai gilang gemilang tgk blog hang nie gades oi.
ah! tapi tak kira la kan, arigato gozaimas, tocehh,thanks, terima kasih:
pada stalker dan para pembaca ye.
sila-sila la rajin membaca kerana cikgu kata org yg berjaya kerana rajin membaca.
maka, rajin2 membaca blog ini tahu? nnt jadi bijak! nak tak jadi bijak?
mesti nak kan? nak baca tak? tak nak? so tak nak jadi bijak la nie?
nnt tak berjaya sbb tak bijak jangan blaim gades plak ye.
*alasan je sbb nak kasi rate stalker meningkat.haha



yang atas tu baru mukadimah.
biasa la, saja nak buat orang buat muka. mulut nganga, kening angkat sebelah sambil mulut berkata.
"siott je budak ni! ingat aku stalker blog dia kehape! padahal aku tersilap klik je tadi!"
eleh, takpela. nnt mesti stalker lagi kan?
sbb orang bijak rajin membaca.haha



ok lah, mst lagi bosan kan?
muka keronyok dh tu. sadis sungguh muka tu. cover sikit. :))


nak cite pasal internet je.
bengap jugak si gades nie, last entry 25hb November.
dah masuk tahun baru Islam, dah nak masuk tahun baru kalendar, tapi kemalasan nak mengudpate nye.
sbb nye gades mahu jadi bijak dan tidak bongkak.
nak tahu sbb ape?
sbb gades stalker blog orang lain. kalau stalker blog sendiri.dpt bayangkan tak?
mesti rasa, waahhh! hebat nye budak nie punye cerita. plot dia, watak dia. sangat menakjubkan.
macam buku satera tingkatan lima dulu.
maka, dapat terima hati tak? mesti rasa nak hempuk je budak nie kan?
padahal dalam hati nie, jelik nye aku bukak blog sendiri. cerita mcm budak tadika baru blaja bahasa.
damn it! sangat kejalikan lah.
tapi u all cun2 je kan? tak bosan kan? tak muntah kan?
terimakasih sayang utk anda.



oklah! dlm story writing, lechturer dh ajar, setiap cerita mst ada *introduction,complication, climac and ending. eh! susah jugak nak buat cerita nie kan? nampak tak berkain ela kat atas nie? tu included la tu.
skrg nie part ending plak.



ending nye:
nak cerita yang sekarang nie ada kat USM Penang, follow mama utk attend last paper. Lihat,exam sahaja ok! yang kelas, jangan tanya la.mama fly la jawab nye. so, para pensyarah saya. jangan di tanya kenapa la si Hamizah nie tak tak datang kelas. lihat dr mana turun nye kuah kalau tak ke nasik!
ok, back to story, nnt kene tolak markah.
Blogspot mereka nie nie full bar! laju la weeehhh! hostel mereka 100 juta+++ selesa, siap ada lif lagitaw dak!
cafeteria mcm2 adaaa! dh macam duduk kat hotel. dengan angin laut nye lagi! perrhhh!
hamik kau! mmg aku nak blaja kat USM Penang jugak la!
insyaallah masa amik master nnt! ah! tak kira, nak jugak dok USM!
asal hang nie emo sangat hah?
sbb Unisel tu mcm harem je perkhidmatan nye. sulit sangat urusan nye.
miskin sangat hostel nye dulu. kesakitan je makanan di cave.
kekura-kuraan blogspot nye, kesempitan keparkingan nye.
tak pe la, hadaappp je la..
insyaallah dh grad nnt sambung master kat USM jugak. lihat? saya cool je.
tak emo dah. terima kasih stalker.saya bijak mengawal keadaan. hehe



bijak ke hang nie gades? wahai stalker, sila pertikaikan.
last ending br masuk isi dan plot utama. ape ke hang nie gades. rajin stalker, banyak membaca tapi tak bijak2 jugak.cmnie nak dapat 4 flat story writing animation? tak la kot..
heh! tapi usaha lbh la, sbb nk masuk USM.

nak tulis jugak ke patah perkataan?
:))

Thursday, November 25, 2010

#61 ^suke nye noookkkkkk^

:DD
sonok sakan eh hang miezah!
ye la, jimat aliran wang guna skype nie.
cisss! hang lahir zaman batu eh miezah? ke waktu mesopotamia?
before centuary? sebelum masihi? sbb dah merdeka 53 tahun baru nak download. haha
tu pun sbb orang hot nie ajak skype.
ape tak nye, bila dah bosan mula la tangan gades nie nk wat semak kat wall org. wall si kekaseh artis yang comel nie. comment mereka dan kawan2 mereka. maka, sbb tak nak penuh notification rakan2 beliau, ajak skype tp gades xde account. mmg kayu la hang miezah!
so esok tu dengan kelajuan kura2 kejar arnab, download la.tapi tak reti pakai, bia je keras kat desktop macam cucur badak dah lemau yang minggu lepas punye. dapat bayangkan tak??
balik Shah Alam nie baru la gedik2 balik. ada yg add2, pas tu webcam2 lucah, yang borak2 porno.
*tipu!
amik setepek!


:DD
sila add saya ye...

*********************************************

sembang pasal cok badak!
ada satu cerita lawak!

Lokasi : kantin SMK King Edward VII, Taiping.
(Pelajar Form Six)

Student: mak cik, apa nih. kata cok udang tapi udang tak dak.
mak cik: haiehh! dah tu, hang makan cok badak, ada badak ka dalam tu?


*sumber dari adik ku.

Wednesday, November 17, 2010

#60 ^salam aidiladha^


Selamat Hari Raya Aidiladha buat rakan-rakan,stalker2 dan saudara-mara terdekat. jiran tetangga dan semua umat Islam di muka bumi. *ayat skema.
Mohon ampun dan maaf sekian kali nya.

Gembira sangat nokk! sbb tahun lepas tak balik Raya Haji sebab kene siapkan final projek sem satu.
ehh! sekarang tengah cuti semester untuk masuk semester empat.
wahh! nanti tunggu invitation untuk majlis kahwen saya pulak ye.
Selamat hari raya untuk my big brother: nan taro sbb tak balik raya, cuti sehari je. hari rabu plak tu. tak buleh strait cuti smp hari minggu.
p/s: weyhh! mama masak sedap dan banyakkkk. rugi hang tak balik!



amik la buat tatapan hari raya.
gambar photoshoot berbaju muslimah tapi rock! haha

*****************************************************

Lembu tua hilang di sawah,
orang kampung sibuk mencari,
jika anda scroll kebawah,
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
dah sah! andalah lembu yang kami cariiii!!!!!!


Kalau ada jarum yang patah,
tak payah la di simpan lagi,
kalau ada hati yang marah,
kena ingat saya pun terkena juga tadi.

jarum yang patah tu pergi la buang,
jangan di buang bersama kain,
kalau tak nak kene sorang2,
hantar la msg nie kat orang lain. :DD
Selamat Hari Raya Aidiladha.

Monday, November 15, 2010

#59 ^hah!hang mcm mana? ayookkk!^

Percaya atau x, kita boleh ber”tunang” tanpa sedar?? Yup, kita boleh bertunang tanpa kita sedar, bila seorang lelaki, berhasrat untuk mengambil seorang perempuan untuk dijadikan isteri. Eh, itu memang normal bukan? Tapi, yang anda mungkin x tahu, anda sebenarnya sudah bertunang bila situasi seperti berikut berlaku:

Lelaki menyatakan hasrat ingin menjadikan perempuan itu isterinya, dan perempuan itu bersetuju. Adakah dikira telah bertunang? Padahal tidak ada ibu bapa perempuan tersebut.

Pinang dari segi hukum fiqah, bererti pihak lelaki menyatakan hasrat berkahwin pada pihak perempuan. Itu dipanggil pinang. Bila perempuan menjawab setuju, maka jadilah perempuan itu tunang laki tersebut.

Situasi yang dianggap pinangan:

"Aku nak jadikan kamu sebagai isteriku"

"Kahwinlah dengan kita bila2"


Bila si perempuan bersetuju, dia akan jadi tunang. Sama ada bercakap dalam telefon, tetap dah jadi tunang.

Contoh:

"lelaki sebut dalam telefon, "I nak jadikan u isteri I lah"

Perempuan tersebut jawab, I sukalah, I setujulah, oraitt I’m fine, oklah, I redha atau apa2 yang menunjukkan dia suka dengan pinangan” lelaki tersebut, maka ia sudah dianggap bertunang.


Jadi, bila dia dah jadi tunang orang tanpa sedar, bila ada lelaki yang meminang, hukumnya haram.

Kita orang melayu time nak tunang duk bawang rombongan 1 bas, bawak barang2 pinangan, itu sebenarnya adalah ADAT bukan dari segi hukum Islam. Dari segi hukum Islam, dah jatuh hukum tunang.


Persoalan ialah bila Ibu bapa xde. Mengikut hukum syarak, kalau perempuan itu sudah diizin pada syarak. Sebagai contoh, perempuan yang cerdik, yang baligh, yang blh berfikir, etc dia sudah dianggap bertunang.


Bila perempuan tu x menepati hukum syarak tersebut, contoh seperti x baligh lagi(baru darjah 3 mungkin), perempuan tu bodoh(x boleh berfikir), gila, dan sebagainya, makanya wali diperlukan untuk jawab “pinangan” tersebut.


Haaa, adakah anda ternganga bila tiba2 tau anda sudah menjadi tunangan orang tanpa sedar?? Haaa, ayokkk, x tau. Hehehe.



saya pula bagaimana ya?

fikir-fikir... ermm!


!

Saturday, November 13, 2010

#58 ^gedik^

time to show my self yang gedik!
hang tak mo tengok? hang blah sekarang. kalo hang malu2 nak tengok, hang pejam celik laju2.
*konon-konon malu. =.="
buleh tak macam tu?

makan eskrim sambil online.
cun tak? saya layak untuk jadi model kanak2?
sila undi saya. taip <pilihan> hantar ke nombor <balai polis terdekat>
~anda huduh
~anda tak cun
~anda jongang
~anda buncit!
*giler gedik ah hang nie miezah!
itu jawapan terbaik!


time to ym!


siap sembang gosip pasal rumah.
siap lukis-lukis kedudukan katil lah, almari la.sampai bold warna merah untuk pintu bilik ayaq!
hamik hanngggg... haha



ini yang tak suka.unisel mmg suka mintak duitttttt... $$$$
tapi alhamdulillah dah bayar untuk pendaftaran.
Maka, dengan ini saya *^#!!&()U%*)_*^&# mengumumkan akan melanjutkan pelajaran lagi pada semester akan datang.syukur pada tuhan kerana makbulkan doa pada diri ini. pointer masih cooollll..
giler! nampak sangat sejuk kan? haha
ok la, ini 10% kegedikan saya. nak tawu lagi 90%?
sila vote saye ehhhhhhh....
bye.

Tuesday, November 9, 2010

#57 ^berjimba sakan^

in our holiday mmg xde yg stay kat rumah mcm kura-kura bertengek atas batu.
tiap hari mmg sakan berjom heboh! tambah plak dh tangan nie geli geleman nak main bowling.

bowling at Winer Bowl Taiping


apek


.cross line.
tak hebat pon cukup2 100 point je


lepaking kat Pelita Taiping Sentral sampai ke 1 pagi.


yeahhh! tq for u apek for the giving.
like it! thanks to suprise it to me..
:P

Monday, November 8, 2010

#56 ^holiday^

NEW ENTRY!
satu tajuk tapi banyak bab. haisshh! banyak korang kene bace, kene study nie.
rajin2 baca, rajin2 mengeja, nanti jadi bijak!
nak jadi bijak tak? tak payah makan ubat kuat ke, jamu ke, makjun ke, vitamin Aperton pon tak yah payah makan sebab vitamin tu tak berkesan sgt pon.
padahal dulu sekali makan 4 bijik Aperton tapi tak sihat2 jugak dgn makan benda tu.
:DD


Lihat! anak tambi kurang sihat.


Otw to kL.
pemandangan yang sangat cun!


tengok! kejap je dh smp Jalan Duta.
*naik mesin rentas masa Doremon. :))


Mata juling? Kamera juling?
tiang jadi mcm dlm cite 2010.


Selamat sampai kL.



***************************************************************************************************


Aktiviti malam.
Bowling at South City Plaza, Seri Kembangan.
Line tak best! bola tak sesuai! kasut tak selesa! so suck. :((

seketul gambar gorila main bowling gaya macam main skate.


adek beradek gorilla. haha


Krowhh..kroowwhh terlepas seketul!


berenang-renang. hebat tak saya sbg photographer?


lihat perut! masih sempat skodeng.
*autopay rm1.00

time to back!


seketul budak debab utk santapan!


************************************************************************


keesokan: Sabtu
6.11.2010
Kenduri anak mak long kat Taman Tasik Titiwangsa.

Bergebang. dari duduk sampai ke berdiri, bergambar kejap, berdiri lagi, sembang lagi.
sampai katerer angkat sume meja kerusi, org penuh beriadah kat Taman Tasik tu.
sepuluh kali ulang kata nak balik tapi tak balik2 lg.
dapat lauk kenduri mak long kasi, salam2, cium2 anak2 comel, chow ke Shah Alam.

setepek gambar ibu mengandung!
*punca dari baju itu oke. bukan perut buncit.
perut saya kerempeng sahaja.


setepek lagi gambar syok sendiri.
*after all of this: cari Federal Highway. cari sign board Shah Alam.
Keluar persimpangan UITM/i-City. seksyen 7.
g kemas rumah sewa. Maghrib, balik Seri Kembangan semula.


************************************************************************

Otw balik Taiping semula.
Raye de vali pon dh habes, so jalan mmg jem stobery la jawab nye.
btw, selamat la haighway ke Utara lengang je. ke selatan yang jem stobery + butter tu.
erm! teringin nak makan weffer la plak!

jem stobery pertama.


jem stobery kedua.


. i p o h .


jem stobery ketiga.


gambar setepek lagi gedik2 dalam kereta.
mentekedarah je!
drive pon dr Bukit Gantang smp Kamunting je...




Sunday, November 7, 2010

#55 ^out of journey^


Selamat pulang ke Bandar Warisan semula.
mmg letih la! drive dari Bukit Gantang sampai Taiping je pon.. :DD
gambar photogedik cengat gojeh next entry br update.
yang nie, hamik la setepek gambar anak tambi yang simpan dalam stor.





now!
*let's outing with dayat!
musuh ketat!

jom berjimba!

Friday, November 5, 2010

#54 ^de vali day^

Hari raya Deepavali.
tapi tak syok sbb tak meriah mcm Hari Raya Aidilfitri dan Aidiladha.
kite punye raya deboom!!
tawu tak sbb ape?
sbb kite tunggu sebulan untuk raya.kan korang posa yangyok sume bagai tu.
semangat membuak2 untuk raya oke.
tak caye? kalo ada umor, ada rezeki, posa penuh taun dpn ye!
raya de vali nie xde bunyi meriam buloh! tak best.


5.11.2010
10:36am

opssss..oppssss!
mama dh soh offline.
nak packing barang. nak g beraya de vali.
nak raya kat kL nuuuuu....
sebenarnye ada kenduri anak mak long kawen kat Tasik Titiwangsa esok.
bye..bye...

tak sabar nak raya haji!
agak2 dapat duit raya tak masa hari raya aidiladha tu?
(=.=)????